Skip to content Skip to footer

TUIN9420

TUIN9420 is ontstaan uit een verlangen om mensen bij elkaar te brengen. Zonder voorwaarden ( ideologisch, cultureel, leeftijd, interesse,..). Een plaats waar de mogelijkheid ontstaat om elkaar écht en ongedwongen te leren kennen. Om opnieuw contact te leggen; naar elkaar te luisteren, begrip voor elkaar te ontwikkelen en uiteraard te genieten van het buitenzijn. Dit ideaal bereik je natuurlijk niet in één oogopslag, toch is dit het streefdoel. En we willen het met het nodige vallen, opstaan en bemodderde handen bereiken.

Wat komt er allemaal in TUIN9420?
Park- en speelnatuur

De park- en speelnatuur van TUIN9420, dat is springen van de ene stronk naar de andere, tikkertjes spelen of gezellig keuvelen in de wilgensculptuur. Dat is glijden van de hellingen of spannend spelen in een donkere tunnel. Dat is bosjes plukken van de frambozenstruik, kampen bouwen, de aap uithangen in de klimboom. Dat is het zonnetje voelen op je bolletje, de bezige bijen horen zoemen en daarbij de geur van gras opsnuiven. Zaaaa-lig!

Bloemenweide

Ook de bijen en andere insecten zijn welkom in  TUIN9420. Ze helpen de buurttuiniers met het bestuiven van hun plantjes en met de bestrijding van ongedierte. Met onze bloemenweide helpen wij hen om genoeg voedsel te vinden. Daarnaast bouwen we een insectenhotel om de insecten te voorzien van een schuil- en nestelplaatsje.

Skatepark DIY9420

Ga helemaal los met je step, je skateboard, je rolschaatsen of je inlineskates. Skaten, grinden, je kickflip of 360 oefenen. Dat kan binnenkort allemaal in DIY9420. DIY staat voor Do It Yourself, dit betekend dat de bouw van het skatepark volledig gebeurd door vrijwilligers met gedoneerd en gerecycleerd materiaal. Hierover wordt vervolgens een laag beton gegoten. Let’s roll!

Buurttuin9420

Het woord buurttuin zegt het eigenlijk al: een tuin waarin mensen uit de buurt samen komen tuinieren in combinatie met een gezellige babbel. Je eigen perceel bewerken? Of net niet? Voor iedereen wat wils: onze open pluktuin is speciaal voor de bezoekers van TUIN9420 die willen planten, tuinieren en oogsten zonder een eigen perceel. Waar zitten die groene vingers? 

Wie gaat dat bouwen? 

Tuin is een idee van LONT en stArt ( Jeugdhuis Dido) om iets te doen met het oude voetbalterrein van Jeugdhuis Dido. Het duurde niet lang om te merken dat ook heel wat andere organisaties samen met ons willen bouwen aan de tuin. 

In samenwerking met burgerinitiatief LAB9420 en met de inbreng van imkerij De Kleine Steen wordt had gewerkt aan een natuur speelzone en een boomgaard-park waar jong en jong-van-geest kan genieten van groen en gezelligheid.

Enkele geëngageerde, jonge skaters van Four:Three Crew plannen het DIY bouwen van een skatepark bovenop de verouderde asfalt laag van het volleybal terrein.

Daarnaast mogen we ook rekenen op de steun van vele vrijwilligers, gemeente Erpe-Mere en Streekmotor 23.

Vind ons op facebook: https://www.facebook.com/TUIN9420/

.